Project 
 Milestone 

Ambitieus en futuristisch

Project Milestone Vesteda te huur

Onderdeel van project Milestone

Onder de naam project Milestone verrijzen de komende jaren in de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven vijf unieke woningen die alle worden ‘gebouwd’ met behulp van een 3D-betonprinter. Vesteda verhuurt de eerste woning van de vijf. De woning is een primeur, omdat het de eerste 3D-betongeprinte woning is die daadwerkelijk bewoonbaar is én aan alle hedendaagse bouw-, kwaliteits- en comforteisen voldoet.

Samenwerking tussen gemeente, TU/e en commerciële partijen

Project Milestone is een bijzondere samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, TU Eindhoven, Vesteda en de bedrijven Van Wijnen, Saint Gobain-Weber Beamix en Witteveen+Bos. Het ontwerp van de woningen is van de hand van Houben / Van Mierlo architecten.

Als zwerfkeien in de natuur

Project Milestone is met recht een mijlpaal te noemen – niet alleen vanwege de betonprinttechnologie, maar ook in design. Vraagt beton traditioneel vaak om rechtlijnige, rigide bouwontwerpen, dankzij de 3D-printtechniek is er nu meer vormvrijheid. En dat is terug te zien in het ontwerp van de vijf woningen. Als zwerfkeien gaan de woningen op in de bosrijke omgeving, alsof ze er altijd al hebben gestaan.

Ambitieuze architectuur

De woningen staan straks in de buurt Bosrijk, onderdeel van de wijk Meerhoven. Bosrijk moet de ‘beeldentuin’ van Eindhoven worden waar hoogwaardige, ambitieuze architectuurprojecten als sculpturen in het landschap staan. De woningen van project Milestone worden nu al gezien als de smaakmakers van Bosrijk.

Privacy

De privacyverklaring van Vesteda is van toepassing op deze website.

Privacyverklaring